Lübäck by cykel

Dagen började med lite frukost, innan vår plan var att cykla till den gamla delen av Lübäck. 
Sagt och gjort plockade vi ut alla cyklar och vi viste att det kunde bli en riktigt jobbig cykeltur då Lucas inte gillar att cykla sen han fick ny cykel i födelsedagspressent men han hade inget val nu. Så vi drog iväg och det blev en och annan vurpa men det gick relativt smärtfritt ändå, lagom till vi kom fram till gammal staden, för då kraschade Alexander när han skulle köra upp för en trottoar som han missade och skrapade knät så bloden rann. 
Bara att försöka hitta en affär och köpa plåster. 
Johan sprang in i en affär och handlade medans jag och A. var kvar utanför och då kom en brevbärare förbi och såg att han grät, när han kom ut från trappuppgången gav han oss ett stort plåster. Helt underbart med goda människor. 
Allt blev direkt bättre med plåstret. 

Vi cyklade vidare och kollade in stan, jätte fin stad! 


Stadsporten byggdes på 1200-talet

Såg lite människostatyer, grymma på att inte röra sig och när de fick en peng så rörde de sig och gjorde ett konstigt läte.


 

Sen cyklade vi hemåt igen och nu var det inga klagomål utan alla tyckte det var jätte kul att cykla. 

Sen packade vi ihop och drog till Travemünde och ställde upp oss  ca 2 min gångfärd från banorna. När vi tänkte ta en promenad och kolla runt lite ville A stanna kvar och kolla tv så han fick vara kvar med min tel om han behövde något. Han tyckte det var jätte skönt att få vara ensam lite..

Spelplatsen här ligger utmed strandpromenaden och är grymt fin. Hade varit så kul om det fanns en liknande tävling i Sverige men det är nog bara att glömma.  Här kan man dricka öl, ha trevligt och umgås och alla är trevliga. Hemma skulle alla dra så fort de åkt ut. Här stannar man kvar och kollar finalen som spelas vid 01-02 på natten. 

Något som är rätt maffigt är när färjorna kommer in. Bara ett gäng 10 tal meter från strandpromenaden. 


Coolt. 

Hamburg

I natt sov vi på en parkering vid hamnen i Hamburg precis vid u-båts museet.

Vi sov sisodär under natten då det var lite fest i stan så det var många som gick förbi oss under natten och de var inte helt tysta.. Sen kom det en helikopter och landade tidigt på morgonen och lyfter efter 10 min. Vet inte riktigt vart den landade men det var väldigt nära.  När man lagom somnat om kom två killar förbi och spelade gitarr och sjöng precis utanför husbilen. Då var det bara att ge upp och gå ur sängen. 
Efter frukosten gick vi ut på upptäcksfärd, trodde det skulle vara en mycket finare stad än vad vi såg. Dock var det ju rätt stor skillnad från de kvarteren nära där vi stod mot neue stadt där det var lite mer städat. Vi hittade en stor park mitt i stan som var väldigt fin,


 hittade även en stor lekpark i parken där barnen utnyttjade lite tid. 


Lagom när vi kom fram till "nya staden" så började barnen bli trötta så det var bara att börja dra sig mot husbilen igen. 

Packade allt för att dra mot Lübäck. Påvägen ut ur stan ser vi en kille som blir bestulen på något och en kille springer ifrån platsen. 150 m fram cyklade en kille som med flit körde på denna killen som sprang och hade tagit något från den andra och när vi körde förbi 10 sek senare hade han redan handfängsel på sig så det borde varit en civil polis. 

Sen blev det raka spåret till Lübäck där vi nu grillat ikväll och i morgon är planen att vi ska cykla lite i staden och se vad den har att bjuda på. 

Zoo och nöjespark

Efter natten i Lübeck drog vi lite väster om Hamburg till ett zoo som hette Tierpark. Barnen viste inte vad vi skulle göra så det blev en glad överraskning. 
Det är nog det lätt roligaste zoo jag varit på. Man kom väldigt nära djuren och vissa djur gick även löst inne bland människorna. 
De flesta djuren var ju som i alla andra parker men som elefanterna fick man mata med frukter och valrossen låg ca 1 m ifrån oss och hade det gött men ändå på avstånd så man inte kan röra dom. 


Pingvinerna "åt" på Johans karta ur handen.
De hade ett helt gäng med sköldpaddor som var över 150 år, jädrar så stora de var. Riktigt coola. 


Tigrarna och lejonen var lite mer på behörigt avstånd. 
Vi var även inne i den tropiska akvariedelen och kollade fiskar, ormar, mm. 
Ett zoo vi verkligen skulle rekommendera. Lätt 5 av 5 stjärnor och zoon är inget jag gillar i vanliga fall. 

Sen drog vi vidare ner till Soltau söder om Hamburg till en camping som hette campingplatz auf dem simpel,där vi tog en ställplats för 12 eur, och hade nu bara 1500m till heide park. På kvällen åt vi lite grillat och kollade lite på tv innan sängen kallade. 

Upp vid 8 för att äta frukost, och packa iordning allt för att köra bort till parkeringen. 
Förköpsbiljetter var mer än smidigt, bara att gå rakt in. 
Konstaterade ganska snart att det var väldigt stort ovh många saker vi ville åka men eftersom vi är själva med barnen kan man inte åka allt man vill eftersom kö tiden är på ca 60-75 min så det blev mycket barngrejor. 
Piratbåtar där man skjuter på andra båtar med vatten och även på de som går vid sidan om. Man blir dyngsur. 
Små berg o dalbanor, Colorado liknande vatten båt, tåg mm Sen råkade vi se att det bara var 10-20 min kö i en stor berg i dalbana, då tyckte barnen att vi kunde få åka den om vi åkte allt dom ville sen. Det nappade vi på.. Barnen satt och kollade när vi åkte en riktigt rolig attraktion, dock var vi ju sugna på fler men fick nöja oss med det lilla. 

Sen blev det pirat show på tyska mer piratbåtar och berg bannor. Parken stängde kl 18 och på vägen ut säger Lucas, vill du inte åka den där mamma, och pekar på en riktigt häftig berg o dalbana. Jo säger jag självklart, och då säger han, men gör det då, vi väntar på er. Precis då ser vi att de håller på att stänga grinden till den men vi hinner precis. 


Helt sjuk. 

Blev kvar här en natt till och går in i morgon igen. Står på parkeringen utanför helt gratis så där sparade vi ju in en slant oxå. 
Ikväll blir det kycklingwraps till kvällsmat. 
Och vädret kan man inte klaga på. Ca 37 grader mitt på dagen. 

Framme i Tyskland

Båtfärden gick över förväntan lätt. Vi trodde att den där piratskolan kanske varade i någon timme men det var hela båtresan, förutom 2 timmars lunch. En stor eloge till TT Line. Den var både på tyska och svenska så det var inga problem för barnen. 


De lekte en massa lekar, klädde ut sig, gjorde skattkartor, fick godis, svärd och ögonlapp mm mm riktigt kul! 
Åt även en riktigt bra lunch på båten där det fanns det mesta att välja på. När vi åkte av båten åkte vi och handlade lite billig vuxen dricka innan vi hade planerat att åka till en parkering i Travemünde som vi stod på förra året då vi tävlade men när vi kom in på den parkeringen ångrade jag mig direkt. Den var knöka full med bilar. Tydligen var det något i stan denna helg för ert var folk precis överallt och galet trångt på parkeringen så vi försökte ta oss ut igen men det var inte lätt, hade nog bara 7 cm till en bil innan jag körde på den och det är inte det lättaste att ha koll på med en husbil på över 7 m. Men jag gjorde det. 
Hittade en annan ställplats men den var oxå full så vi drog till Lübeck och hittade en ställplats där för 9 eur för en natt. Helt ok. 

I morgon drar vi mot Hamburg och har tankar på att gå på ett zoo där men inget bestämt än, tar dagen som den kommer men först lite sovmorgon. 

Trelleborg-Travemünde

Igår åkte vi iväg mot Trelleborg, en resa som tog längre tid än tänkt men det gick bra förutom att när vi kört en liten bit upptäcker vi att det rinner vatten på golvet. Tanken blir ju bara NEJ inte nu. Men efter lite letande så var det ett ganska enkelt fel. Det hade blivit kondens vatten i kylskåpet som rann ut när vi svängde. 
Vi fick ta en liten omväg förbi Johans jobb när vi åkte då han hade sin cykel där som vi behöver på vår resa. 

Barnen satt och tittade på film påvägen ner vilket gjorde resan mer behaglig för dom. Redan tog 6 timmar ink ett stopp 
på Mc Donalds. 

Det gick jätte bra att köra ner till Halmstad men sen tyckte jag att det blev väldig tråkigt och det hände inget på vägen men tillslut så kom vi fram. Väl där hade vi kollat ut en ställplats ca 1 km från hamnen. 
Den var propp full! Men då bad vi en tysk som stod snett över två platser så vi fick plats och det var inga större problem men den tyska damen tyckte att vi var nära men det var aldrig något problem och hon kunde ingen engelska eller svenska så hon stod bara och gormade på tyska men hennes man var lugn. 

Barnen la sig direkt i sängarna och somnade gott. Vi kollade lite på vad vi ska hitta på. Har ju lite idéer på vad vi vill. Frågan är bara om vi hinner med tanke på att vi måste bara i Travemünde nästa helg igen då det är tävling där. 

Nu är vi på båten,Nils Holgersson. Det första man får se är att de har piratutbildning, passar vår lille kille perfekt. Färjan bokad.

Nu är färjan bokad till på lördag kl 10.00 från Trelleborg till Travemünde. Och det vi kommit fram till hittills är att vi ska till Heidepark utanför Hamburg på måndag. Verkar vara ett roligt ställe. 


www.heidepark.de
Sen vet vi bara att på fredagen blir det Travemünde igen då det är en stor tävling där som Johan ska spela. 

Just nu så håller jag på att försöka tänka ut allt som ska med både i matväg och klädväg för i morgon eftermiddag drar vi söder ut igen. 

High Chaparral och Växjö

Ja nu har vi varit ute och farit igen. Första veckan på semestern åkte vi till High Chaparral och bodde på campingen i husbilen medans våra vänner bodde i en stuga bredvid. 
Både barn och vuxna har riktigt kul där inne, och fam Dalton och Lucky Luke dök upp över allt. Vi kollade på alla showerna och åkte tåget som blir överfallet av skurkar och alla hade det riktigt kul. 

Jag och Linda såg att man kunde få en ridtur på hästar för 50 kr för 20 min så det hoppade vi på. 
Jag fick en treåring som gjorde lite som han ville och Linda fick den största hästen (hon är inte stor) så hon hade oxå lite bekymmer med att få stopp på han. Det skulle skrittas, travas och galopperas. Skritten och traven gick ju bra men min treåring ville inte galoppera men tillslut vann jag den matchen. Dock gjorde tjejen bakom mig illa ryggen när vi galloperande och hon var kanske 11-12 år och blev ledsen så jag försökte få stopp på hennes häst och sen fick hon nästan en utskällning av ledarna för att hon inte viste om hon kunde rida vidare men tillslut red hon tillbaka. Riktigt griniga ledare. Men Linda och jag hade kul. Och vilken jävla träningsvärk jag hade de närmaste dagarna. Grym träning. 

På kvällen grillades det och barnen sprang runt och sköt med sina pistoler, sen blev det lite film tittande för att lugna ner de små innan de somnade gott.

Dag två var väldigt lik dag ett fast lite varmare... När de andra åkte hem åkte vi till en sjö och badade innan vi åkte till en ställplats en liten bit från badet där vi sov på natten innan vi åkte hemåt Lite grillat

Helt ok utsikt för att vara en gratis ställplats. 

Sen var det bara att hem och packa om och åka till Växjö och boule SM. 
Det gick sådär, som bäst en 5:e plats men skulle blivit bättre.... Gav tyvärr bort de sista poängen i matchen ... Suck. 

Jag och Johan var ensamma från lör-tis sen kom barnen och svärföräldrarna, och alla sov vi i husbilen, vilket gick över förväntan bra. Inga problem alls att sova 6 st i den. Riktigt gött. 
Lucas sjunger Lucky Luke sången och säger"mamma titta, där kommer Daltons" hihi... Ja lite likt på kläderna...

Nästa resa blir om en vecka till Tyskland. Inga planer på vart vi ska. Det blir ett äventyr. 

adriacoral.blogg.se

Adria Coral A 660 SP -07

RSS 2.0