Zoo och nöjespark

Efter natten i Lübeck drog vi lite väster om Hamburg till ett zoo som hette Tierpark. Barnen viste inte vad vi skulle göra så det blev en glad överraskning. 
Det är nog det lätt roligaste zoo jag varit på. Man kom väldigt nära djuren och vissa djur gick även löst inne bland människorna. 
De flesta djuren var ju som i alla andra parker men som elefanterna fick man mata med frukter och valrossen låg ca 1 m ifrån oss och hade det gött men ändå på avstånd så man inte kan röra dom. 


Pingvinerna "åt" på Johans karta ur handen.
De hade ett helt gäng med sköldpaddor som var över 150 år, jädrar så stora de var. Riktigt coola. 


Tigrarna och lejonen var lite mer på behörigt avstånd. 
Vi var även inne i den tropiska akvariedelen och kollade fiskar, ormar, mm. 
Ett zoo vi verkligen skulle rekommendera. Lätt 5 av 5 stjärnor och zoon är inget jag gillar i vanliga fall. 

Sen drog vi vidare ner till Soltau söder om Hamburg till en camping som hette campingplatz auf dem simpel,där vi tog en ställplats för 12 eur, och hade nu bara 1500m till heide park. På kvällen åt vi lite grillat och kollade lite på tv innan sängen kallade. 

Upp vid 8 för att äta frukost, och packa iordning allt för att köra bort till parkeringen. 
Förköpsbiljetter var mer än smidigt, bara att gå rakt in. 
Konstaterade ganska snart att det var väldigt stort ovh många saker vi ville åka men eftersom vi är själva med barnen kan man inte åka allt man vill eftersom kö tiden är på ca 60-75 min så det blev mycket barngrejor. 
Piratbåtar där man skjuter på andra båtar med vatten och även på de som går vid sidan om. Man blir dyngsur. 
Små berg o dalbanor, Colorado liknande vatten båt, tåg mm Sen råkade vi se att det bara var 10-20 min kö i en stor berg i dalbana, då tyckte barnen att vi kunde få åka den om vi åkte allt dom ville sen. Det nappade vi på.. Barnen satt och kollade när vi åkte en riktigt rolig attraktion, dock var vi ju sugna på fler men fick nöja oss med det lilla. 

Sen blev det pirat show på tyska mer piratbåtar och berg bannor. Parken stängde kl 18 och på vägen ut säger Lucas, vill du inte åka den där mamma, och pekar på en riktigt häftig berg o dalbana. Jo säger jag självklart, och då säger han, men gör det då, vi väntar på er. Precis då ser vi att de håller på att stänga grinden till den men vi hinner precis. 


Helt sjuk. 

Blev kvar här en natt till och går in i morgon igen. Står på parkeringen utanför helt gratis så där sparade vi ju in en slant oxå. 
Ikväll blir det kycklingwraps till kvällsmat. 
Och vädret kan man inte klaga på. Ca 37 grader mitt på dagen. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

adriacoral.blogg.se

Adria Coral A 660 SP -07

RSS 2.0